Houtskeletbouw eigen productie

Houtskeletbouw

Wanneer u op zoek bent naar een professionele bouwpartner voor houtskeletbouw dan hoeft u niet verder te zoeken. Bij Koopman Totaalbouw kunt u terecht voor zowel de prefab houtskeletbouw als traditionele bouw van diverse typen nieuwbouwwoningen. Van 3d ontwerp tot productie. Alles in eigen beheer.

Houtskeletbouw voor aannemers en projectontwikkelaars

Houtskeletbouw is een belangrijke bouwvorm voor aannemers en projectontwikkelaars. Zij kunnen voor de woningbouwprojecten de houtskeletbouw afnemen bij Koopman Totaalbouw. Bent u een aannemer of projectontwikkelaar? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden. De samenwerking met Koopman Totaalbouw brengt vele voordelen met zich mee:

De voordelen van houtskeletbouw en duurzaamheid

  1. Houtskeletbouw is duurzaam en bestaat uit volledige recyclebare materialen;
  2. Korte bouwtijd met weinig afval;

  3. Stikstofarme bouwmethode;

  4. Ontwerp vrijheid;

  5. Droog bouwen;

  6. Brandveiligheid;

  7. Energiezuinig.

Bouwstijlen

De duurzame pijlers van houtskeletbouw

Houtskeletbouw is duurzaam en bestaat uit volledige recyclebare materialen

Bij houtskeletbouw wordt er gebruik gemaakt van duurzame en volledig recyclebare materialen. Deze bron is onuitputbaar. Bomen nemen hun hele leven lang CO2 op uit de atmosfeer. Jonge bomen nemen meer CO2 op dan oudere bomen, na oogst van de bomen blijft de CO2 levenslang opgeslagen in het hout. Het bouwen van een houtskeletbouw woning kost ongeveer 40% minder energie dan het bouwen van een vergelijkbaar bouwwerk van een ander materiaal. Daar komt nog bij dat het vervoer van hout zes keer energiezuiniger is dan van andere materialen.

Korte bouwtijd en weinig afval met houtskeletbouw

Houtskeletbouw is een schone, betrouwbare en flexibele bouwmethode met een hoge bouwsnelheid. De bouwtijd van een houtskeletbouw woning is aanzienlijk korter dan van een traditionele woning. Een houtskeletbouw woning is binnen een aantal dagen wind- en waterdicht. De houtskeletbouwmethode zorgt voor weinig afval en lage faalkosten waardoor een hoge kwaliteit geborgd kan worden. Hout is herbruikbaar na demontage van oudere aanbouwen, mocht dit niet mogelijk zijn dan kan het nog steeds gebruikt worden, dan wel voor het creëren van kunst, of als brandstof.

Stikstofarme bouwmethode

De prefab bouwmethode zorgt ervoor dat er veel minder stikstof wordt uitgestoten. De houtskeletbouw en ontwikkeling van de woning wordt voor een groot gedeelte in de fabriek gedaan. Hierdoor wordt ook het aantal transporten van bouwmaterialen beperkt. Een houtskeletbouw woning overstijgt alle normen op het gebied van duurzaamheid, luchtdichtheid en isolatie.  

Ontwerp vrijheid voor iedere skeletbouw

Houtskeletbouw is een flexibele bouwmethode. Elke woonstijl van landelijk tot modern en alles daartussen is te realiseren. De constructie is aan de buiten- en binnenzijde met elk gewenst materiaal te bekleden. U kunt de woning volledig strak afwerken, of bijvoorbeeld delen van de constructie in het zicht laten. Wij kunnen hier de ambachtelijke spanten zelfs in terug laten komen wat veel sfeer geeft.

Ontwerp vrijheid voor iedere skeletbouw

Houtskeletbouw is een flexibele bouwmethode. Elke woonstijl van landelijk tot modern en alles daartussen is te realiseren. De constructie is aan de buiten- en binnenzijde met elk gewenst materiaal te bekleden. U kunt de woning volledig strak afwerken, of bijvoorbeeld delen van de constructie in het zicht laten. Wij kunnen hier de ambachtelijke spanten zelfs in terug laten komen wat veel sfeer geeft.

Droog bouwen biedt voordelen

Houtskeletbouw is ten opzichte van overige bouwsystemen een droge en gezonde manier van bouwen. Bij het realiseren van een traditionele woning wordt per woning gemiddeld 4000 liter water ingebracht. Dit water is nodig voor het aanmaken van cement, beton en stucwerk. Het kan jaren duren voordat al het vocht uit de woning is gestookt. Veel mensen staan er niet bij stil, of zullen het niet merken, maar een vochtig huis is nadelig voor de isolatiewaarde. Een ander voordeel van deze droge bouwmethode is dat het bouwproces minder afhankelijk is van weersomstandigheden. Met vorst kan er gewoon worden door gebouwd.

Brandveiligheid

Ja, u leest het goed. Brandveiligheid is juist een sterk punt van houtskeletbouw. Wanneer u goed na gaat denken, weet u misschien hoe dit komt. Heeft u bijvoorbeeld ooit eens een groot massief stuk hout proberen aan te steken met een lucifer? Precies, dat gaat zomaar niet. Een massief stuk hout heeft een lange reactietijd en heeft een hoge temperatuur nodig om te ontbranden. Mocht het zover komen dat de temperatuur hoog genoeg is dat het hout gaat branden, dan zal het lang duren voordat het hout daadwerkelijk zijn draagkracht verliest. Hout verkoold namelijk, waardoor er een isolatielaag om het hout heen komt. Hierdoor vertraagt het inbranden van het hout. Het gevaar op instorten wordt hierdoor dus langer uitgesteld.

Houtskeletbouw is energiezuinig

Met houtskeletbouw kunt u hoge isolatiewaarden en comfort behalen. De isolatie zit in de houten elementen opgenomen, waardoor de wanden een stuk minder dik zijn dan bij traditionele bouw. Een woning met houtskeletbouw heeft ook minder tijd nodig om op te warmen. Bij een woning van steen gaat veel van de warmte verloren aan het verwarmen van de muren. Daar staat tegenover dat het in de zomer sneller warm kan worden, maar als u rekening houdt met voldoende ventilatie en zonwering vindt er niet per se meer opwarming plaats ten opzichte van traditionele bouw.

Ontdek onze houtskeletbouw voor een  villaschuurwoning, of notariswoning.

Offerte aanvragen

Neem contact op en vertel ons uw (ver)bouwplannen.

Wij maken graag een vrijblijvende offerte voor u.