Traditionele bouw

Traditionele bouw

De traditionele bouw is een bouwmethode die vakmanschap en kwaliteit uitstraalt. Nadat een grondige constructie is neergezet wordt de buitenafwerking met stenen vakkundig uitgevoerd. Bij Koopman Totaalbouw hebben we deze bouwmethode gemoderniseerd door met dezelfde duurzame materialen te werken maar deze in de prefab vorm uit te voeren. Hierdoor vindt er minder CO2 en stikstof uitstoot plaats op de bouwplaats en zorgen we voor een duurzame uitvoering met kortere doorlooptijden.

Duurzame bouwmaterialen kenmerken de traditionele bouw

De bouwmaterialen die gebruikt worden bij de traditionele bouw zijn voornamelijk beton voor de vloeren, baksteen voor de muren en hout, beton of staal voor de draagbalken. Bij Koopman Totaalbouw hebben we uniek bouwconcept bedacht. We bouwen volgens de traditionele bouwmethode maar dan met de voordelen van prefab methode gecombineerd. Dat betekent dat de woning gebouwd wordt met betonnen vloeren en de buitengevels steen voor steen gemetseld worden door de metselaars op de bouwplaats. De binnenwanden begane grond bestaat uit prefab keramische porotherm wanden die in de fabriek gemaakt worden. Deze wanden monteren we in een dag op de bouwplaats.

Ontdek Porotherm en de uitstekende kenmerken

In onze traditionele bouw combineren we een stukje van de prefab bouwmethode. Bij Koopman Totaalbouw werken we met hoge kwaliteit van porotherm wanden. Goed verborgen achter het stucwerk, bieden Porotherm keramische binnenmuurstenen een aantal belangrijke voordelen. De verborgen kracht van keramiek:

  • Uitstekende thermische, geluidsisolerende en brandwerende eigenschappen

  • Volledig krimp- en scheurvrij bouwen.

Vanaf de betonnen verdiepingsvloer over op houtskeletbouw voor de binnen spouwblad wanden, binnenwanden, zolder en kapconstructie. Dit wordt in onze productiehal onder de beste omstandigheden geproduceerd. Ook de dakkapellen en de schoorstenen worden volledig gemaakt in de fabriek. Deze gaan als prefab-element kant en klaar naar de bouwplaats. Zo combineren we de duurzame traditionele bouw met de voordelen van de prefab-bouwmethode.

Kortere bouwtijd door unieke bouwmethode

Dankzij de gecombineerde prefab-onderdelen tijdens de traditionele bouw is het resultaat dat de bouw en oplevering in een aanzienlijk kortere bouwtijd gerealiseerd kan worden. De woningen staan minder bloot aan weersinvloeden waardoor de bouw door kan gaan. Zowel projectontwikkelaars als particulieren klanten hoeven niet bang te zijn dat de woningen langdurig openstaan en drijfnat worden van de regen. De prefab-onderdelen worden immers droog op de bouw aangeleverd. Binnen enkele weken is de woning wind en water dicht. Zo kan er snel opgeleverd worden. Fijn voor de bouw en fijn voor de klant.

Door dit concept behoudt de woning de kwaliteit van traditionele bouw gecombineerd met de voordelen van prefab bouwmethode. Beide bouwstijlen versterken de kwaliteit en zorgen voor een unieke effectieve bouwmethode.

Ontdek de nieuwbouw van de notariswoning, villa, kempische bouwstijl of één van onze andere bouwstijlen.

Offerte aanvragen

Neem contact op en vertel ons uw (ver)bouwplannen.

Wij maken graag een vrijblijvende offerte voor u.